Ipari tömlők

Víz- és préslég (levegő) tömlők

Levegőtömlőket használnak levegő nyomás alatti szállítására. Széleskörű alkalmazást nyertek ventilátorokban, kompresszorokban, befúvó, festő és porlasztó berendezésekben. Pneumatikus hálózatokat, rendszereket levegőtömlők kötnek össze pneumatikus gépekkel, szerszámokkal. Rugalmas légvezetékeket használnak építkezéseken, autójavító műhelyekben, bányákban. A levegőtömlő fedlapja általában fekete, sima, vagy bordázott. A lélekanyag fekete, sima enyhén olajálló. Üzemi hőmérsékleti tartománya -30°C - + 70°C. A levegőtömlők víz továbbítására is alkalmasak, de vannak speciális víztömlők is.
A víztömlők ipari víz, szennyvíz szállítására szolgálnak. Alkalmazásuk nagyon széleskörű a mezőgazdaságtól az iparon keresztül egészen a háztartásokig terjed. Agráröntöző berendezésekben, gépek vízellátó rendszereiben, szivattyúk nyomó és szívó ágaiban, építő-, gép- és járműiparban is használják ezeket.

Gáz- és hegesztőtömlők

A rugalmas gáztömlőket leggyakrabban lakóházakban, műhelyekben, illetve járművekben alapvetően a gázkészülékek gázvezetékkel, vagy gázpalackokkal való összekötésére használják. A gáztömlők egyik elterjedt fajtája a hegesztőtömlők. A hegesztéshez, vágáshoz szükséges oxigén, propánbután, széndioxid, argon, nitrogén, valamint acetilén, földgáz, hidrogén, kőolajszármazékok és levegő szállítására alkalmazzák. A tömlők lélekanyaga sima és fekete, fedlapjuk szintén sima piros, kék és narancssárga színű. Üzemi hőmérséklet tartomány -30°C - + 70°C.

Gőz- és multifunkcionális tömlők

Gőztömlők légnemű és folyékony halmazállapotú vízszállítására alkalmasak. Autószervizekben, az élelmiszeriparban, az energetikában és különböző technológia berendezésekben használhatók.
Jól ellenállnak a magas hőmérsékletnek és vegyi anyagoknak. A tömlők lélekanyaga jól bírja a különböző behatásokat, a fedlap olajálló és kopásálló kivitelű is lehet. Üzemi hőmérséklet tartomány -35°C - + 210°C.
A multifunkcionális tömlők EPDM gumikeverékből készülnek, így jól ellenállnak az időjárásnak, ózonnak, öregedésnek, hőmérsékletnek és az iparban, mezőgazdaságban és háztartásokban használatos vegyi anyagok nagy részének. A textil erősítésnek köszönhetően hajlékonyak. A tömlők alkalmasak levegő, hideg és forró víz, enyhe lúgok és savak szállítására.

Járműipari és olajtömlők

A járműipari tömlőket széles körben alkalmazzák gép- és teherjárművek, vasúti kocsik, vagonok, mozdonyok fékrendszereiben, hűtőrendszerekben, üzemanyag-adagoló és gázelvezető rendszerekben. Üzemanyag tömlőket használnak benzin, dízel-, műszaki és fűtőolajok, valamint hidraulika olajok továbbítására. Szívó-nyomó kivitelben tartályok feltöltésére és lefejtésére is alkalmas. Széles körben alkalmazzák a kőolajiparban. A tömlők textil, illetve acélspirál erősítésűek is lehetnek. A tömlő fedlapja fekete és sima, ellenáll kopásnak és olajnak. Üzemi hőmérséklet tartomány -25°C - + 80°C. Ebben a hőmérséklet tartományban a tömlő megőrzi rugalmasságát.


Kopásálló tömlők

Kopásálló tömlőket használnak száraz és nedves állapotú, fokozottan abrazív hatású anyagok továbbítására, forgács, homok, üveg-, salakőrlemények, vakulat, beton, valamint felülettisztító sörétező és homokszóró berendezésekben, rendszerekben, silók feltöltéséhez és leeresztéséhez. A lélekanyag nagy kopásállóságú, natúr kaucsukból készül, így biztosítva a hosszú használati élettartamot. a lélekanyag antisztatikus , ezzel kizárva a statikus feltöltődést. A tömlők fedlapja fekete, antisztatikus, sima. Üzemi hőmérséklet tartomány -35°C - + 80°C.


Műanyag tömlők

Ezeket a tömlőket széles körben alkalmazzák az élelmiszer-, vegy-, gyógyszer-, fafeldolgozó iparban, a mezőgazdaságban és háztartásokban. Használják ivó és ipari víz, szesz, élelmiszerek szállítására, átfejtésére, üzemanyagok, sűrített levegő, enyhén savas, lúgos anyagok továbbításához. A PVC nem repedezik, nem bomlik le, ami lehetőséget biztosít a tömlő kiskertben vízvezeték rendszerben történő alkalmazásának és lehetségessé teszi a földbe történő beásást.

Szerelt tömlők

A szerelt tömlők a megrendelő kívánsága szerinti hosszakban és csatlakozó szerelvényekkel az alkalmazás által megkövetelt anyagú, konstrukciójú és méretű tömlőkből készülnek. A szerelt tömlők élettartama nem csak a tömlő minőségétől, de a csatlakozóelem konstrukciójától és a szerelvényezés pontosságától is függ. Alapvetően hidraulikus berendezések csővezetékeinek rugalmas összekötéséhez használják magasnyomású hidraulika olaj továbbítására, de széles körben alkalmazzák ipari tömlőknél is (betonpumpa-tömlők, vakulattömlők, sűrített levegős tömlők, stb.).


Tömlő tartozékok

A tömlők berendezésekhez, eszközökhöz való rögzítése, a tömlők méreteinek toldáskori megőrzése bilincsek, illetve gyorscsatlakozók segítségével történik.

A legelterjedtebb csatlakozó elemek a bilincsek, melyek négy csoportra oszthatók:

  • szalagos, menetes rögzítéssel kismértékű vibrációs terhelésre,
  • szalagos, csavar rögzítéssel jelentős vibrációs és tengelyirányú terhelésekhez, ezen bilincsek erősített változata a hengeranyás,
  • huzalos, 16bar nyomásig,
  • speciális két menetes szalagos, nagy terhelésre.

A bilincsek minden eleme saválló, vagy horganyzott acélból készül, mely anyagok hosszú használati időt biztosítanak.Hívjon

Dani

Telefon:           +36-30 / 364-5922
Varga Dániel:  +36-30 / 419-4419
Varga Diána:   +36-30 / 587-7116

Írjon

Email

Ajánlatkérés:   info@2vd.hu


Jöjjön

Raktáráruház:
     2310 Szigetszentmiklós, Szerelő utca 2.

     Telefon: +36-30 / 364-5922
     E-mail:    info@2vd.hu

Nyitva tartás:
     Hétfő - Csütörtök: 7.30 - 15.00
     Péntek:                 7.30 - 13.30

Térkép

Térkép

GPS koordináták:
     19° 1' 31.3" KELET
     47° 21' 39.6" ÉSZAKTervezés

Gépészeti berendezések, alkatrészek tervezése, fejlesztése, átalakítása, korszerűtése, tervdokumentálása, kivitelezése, termékfejlesztés, műszaki szaktanácsadás.Partnerünk

Gyártás, kereskedelem, szolgáltatás: szállító berendezések, gumihevederek, szállítószalag görgők, kúp homlokkerekes motorok, komplett szállítószalag pályák gyártása, kapcsolódó szolgáltatások.GDPR Tájékoztató

Facebook     Gumilemezek Hupont.hu     Istállószőnyegek Hupont.hu     Rámpaszőnyegek Hupont.hu     Istállószőnyegek honlap     Rámpaszőnyegek honlap     Műszaki gumilemezek      Gumiszőnyegek      Istálló- és rámpaszőnyegek      Szennyfogó és álláskönnyítő szőnyegek      Ipari tömlők      Egyéb termékek, kapcsolódó szolgáltatások      Általános rendeltetésű gumilemezek      Benzin- és olajálló gumilemezek      Hő-, sav- és lúgálló gumilemezek      Speciális gumilemezek      Elektromos szigetelő gumilemezek      Elektromos szigetelő gumiszőnyegek      Csúszásgátlós gumiszőnyegek      Istállószőnyegek      Rámpaszőnyegek      Szennyfogó szőnyegek      Álláskönnyítő szőnyegek      Víz- és préslég (levegő) tömlők      Gáz- és hegesztőtömlők      Gőz- és multifunkcionális tömlők      Járműipari és olajtömlők      Kopásálló tömlők      Műanyag tömlők      Szerelt tömlők      Tömlő tartozékok      Gumizsinórok      Gumi profilok      Gumiék      Őrleményes gumilemez      Gumilemez megmunkálás, méretre vágás      Gumilemez ragasztása, vulkanizálása       Tömlők szerelvényezése, páncélozása      Tervezés      Géptervezés      Korszerűsítés/átalakítás      Gyártás      Terméktervezés, fejlesztés      Elérhetőség